IS DIT MIJN HART ?

Op 19 april verschijnt de nieuwe cd van De Mens: “Is dit mijn hart ?”

De cd wordt gelanceerd met een snedige clubtoer. Opener: 21 april, AB-Club, Brussel (UITVERKOCHT !), met verderop Diksmuide(23 april), Gent (28 april), Leuven (29 april), Mol (1 mei), Heist op den Berg (7 mei) en Antwerpen (8 mei).

“Is dit mijn hart ?”  opent met “Hier komt mijn schip”.

Beluister de single en een paar andere tracks op MySpace.

Stemmen kan voor Vox (Radio 1) en De Afrekening (Studio Brussel).

Tot snel !

DE MENS – IS DIT MIJN HART ? (persmededeling van No Circus)

Een reünie-cd ! Na 18 jaar De Mens, en na de solo-uitstap van Frank Vander linden (“Frank Vander linden”/”In de walszaal”, overal op drie en vier sterren onthaald), kwamen Vander linden, Michel De Coster en Dirk Jans samen met één nieuw doel: een album maken dat nog eens diep en hoog en ver ging.

Het resultaat heet ‘Is dit mijn hart ?’  Rijk en gevarieerd qua stijl en sfeer,  en muzikaal  tot in de details uitgewerkt.

“Een groep, een èchte groep, is nooit een oppervlakkig gegeven”, zegt De Coster,  “je moet samen muzikaal èn emotioneel tot het uiterste gaan, anders heeft het geen zin”.

En waarover gaat ‘Is dit mijn hart ?’  ?

“Over depressie en feest” zegt Vander linden. “Cd’s en boeken moeten tegenwoordig over één ding gaan. Zo van: dit is X zijn echtscheidingsplaat, dat is het boek waarin Y zijn inzinking van zich afschrijft … maar een goede cd gaat over àlles.”

De muziek is zacht en hard en alles wat daartussen ligt. De Mens heeft een eigen karakter, maar heeft zich nooit aan één stijl gebonden. “Er zijn al genoeg cd’s die één geluid aanhouden”, zegt Dirk Jans. Van de gitaarpop van ‘Hier komt mijn schip’ en ‘Ambulancier’ naar de mijmeringen van ‘Ooit’ en ‘Bleek’, tot de harde rock van ‘Buiten spelen’: de middelen variëren, het doel is hetzelfde – de luisteraar meenemen en vasthouden. Op die manier is ‘Is dit mijn hart ?’ een soort alternatieve Het Beste Van De Mens, met zelfs ruimte voor nieuwe kleuren, zoals de emopop van ‘Ik droomde dat ik sliep’ of de neo-new wave van ‘Ik besta’.

Noem het een reünie-album van een groep die domweg vergeten te splitten is. Tien cd’s in achttien jaar, het is niet niks. En juist daarom gaat ‘Is dit mijn hart ?’ dieper, hoger, verder dan alles wat voorafging.

5 responses to “IS DIT MIJN HART ?

  1. Ja, het is zover alles grondig gehoord, alle 12 ok, en gij nu! Dankuwel alle 3, FDM!
    Bert, geweldig goed gemixt!
    En de zang en masteringmensen ook ne’waar !

  2. Ik heb de cd beluisterd en heb een gedeelde mening om eerlijk te zijn.

    Ik vind dat de plaat schitterende nummers bevat zoals hier komt mijn schip, nog een dag (schitterend lied), Ambulancier, Ik droomde dat ik sliep (het beste van de cd naar mijn mening) en DJ Wanhoop.

    Aan de andere kant heb ik heimwee naar platen als Wil je beroemd zijn, Sex verandert alles en Blond. Ik zou enorm graag De Mens nog eens keihard willen horen zoals ze dat ook doen op concerten, maar dan op plaat. Daarmee wil ik geen Live-cd, maar een album in het genre van deze platen. Een echte Mens-plaat met teksten zoals alleen De Mens ze maken kan.

Comments are closed.