Allerlei Diverse Varia

Wat ik in mijn leven nog zoal gedaan heb (door Frank)

Mensen lastigvallen met opsommingen van al je persoonlijke activiteiten: normaal vind ik dat onwelvoeglijk. Maar ik merk dat mijn harde schijf vol is of dat mijn geheugen achteruitgaat, enfin: ik moet het nu eens allemaal opschrijven, voor ik het vergeet.

Okee, daar gaan we:

HOOFDSTUK 1

1. Voor jeugdtheater De Kopergietery (vroeger: Speeltheater) in Gent heb ik met veel plezier a) de theatermonoloog “Kort” geschreven, en die mooi zien opvoeren door de tienjarige Anaïs terryn en (later) topactrice Sara De Bosschere (van de Roovers), b) samen met regisseur Johan De Smet en de acteurs het toneelstuk “Aàààààrgh” geschreven, dat overal in Vlaanderen en zelfs tot in Oostenrijk (ik lieg niet) uitgevoerd is geweest, c) allerlei kleinere dingen in elkaar gestoken, zoals “Hallo” (met Pauline De Bruyne, nu de zangeres van Slomote), duoconcerten met Luc De Vos, Steven De bruyne, een kindernamiddag met Roland, Steven Db, Pieter-Jan Desmet en meesterkok Jeroen Meus (onder de noemer “De Zotte Nonkels”). Enzovoort.

2. Ooit was ik enkele optredens lang lid van de gelegenheidsgroep rond Luc De Vos, genaamd Lucas 2:13, met verder o.m. leden van Kadril, Thé Lau, Rick de Leeuw enz. Nog meer Kadrilcontact had ik in Eikels Worden Bomen, een tijdelijke groep rond Jan Hautekiet, met verder o.m. Wannes van de Velde, Luc De Vos en Axl Peleman. We brachten rocknummers in folkversie; ik deed ‘Rebel rebel’ van David Bowie, ‘Glory box’ van Portishead en ‘Satisfaction’ van The Rolling Stones. En nu gij.

3. Met Dirk Jans en onze gezamenlijke beste vriend Jan Van Eyken van De Kreuners heb ik een Elvis-covergroep. De naam: Hound Dog Jr. De zanger: de fantastische Paul De Weerdt . Het speciale kenmerk: in onze eerste negen bestaansjaren hebben we negen keer opgetreden. In 2011 (een sabbatjaar voor De Mens) waren er meer optredens, en daarna nog meer.  Puur voor de lol.

4. Ik schrijf soms nummers voor anderen. Voor Clouseau: ‘Je bent niets’ (tekst en muziek samen met Jan Leyers), ‘Eenzaam hart’ (idem), ‘Iemand zoals jij’, ‘Ik, jij, hij of zij’, ‘Hier bij jou’ en ‘Vaarwel’ (allemaal tekst en muziek met Jan Leyers); verder de tekst van ‘Ziek van liefde’ en een deel van ‘Toen tussen jou en mij’. Voor Yasmine: ‘Kus me’. Verder voor Yasmine:  ‘Mama weent niet’, een tweetal tekstbewerkingen op haar Leonard Cohen-plaat, en een deel van de tekst van ‘Het boek’ op haar laatste cd.

5. Nu ik toch bezig ben:  tekst en muziek van de songs ‘Niemand’ en ‘Zonde van de tijd’ op de cd ‘De Jager’ van Eva De Roovere, en een deel van de tekst, op dezelfde cd, van ‘Anoniem’ (muziek: Joost Zweegers). Teksten voor de Ronny Mosuse-cd ‘Altijd oktober’: ‘Geef het door’, ‘Altijd oktober’, ‘Bladzijde 30’, ‘Hier in de zon’,  ‘Man die mediteert’, en een deel van de teksten van ‘Kom bij mij’ en ‘Niets dan de liefde’. De tekst van ‘Verlegen’ van De Kreuners, en een deel van de tekst van hun “Ja !” (op de cd ‘1978’). En de tekst van ‘In de hemel is geen Dylan’ van De Nieuwe Snaar.

Verderverderverder….

6. …de cd ‘Shine’ van Anton Walgrave geproduceerd (met daarop ook de single ‘Lost soul’, bekend van de tv-serie ‘De Parelvissers’). Ook de produktie van Axl Pelemans Antwerpstalige debuut-cd ‘Dagget wet’, die in de lente van 2007 veel mensen oangenoam verràsste.

7. Samen met Dirk Jans de muziek gemaakt voor  ‘In de Gloria’ van Jan Eelen. (Voor alle rubrieken, behalve ‘Hallo, televisie’, dat was van Rage Against The Machine, denk ik)

8. Filmmuziek geschreven voor de kortfilms ‘Weekend at the Van Moerkerkes (van Kat Steppe, met Gert Portael en François Beuckelaers) en ‘Moment de gloire’ (van Hendrik Moonen, met Bruno Vandenbroucke). Samen met David Poltrock de soundtrack geschreven bij de langspeeldocumentaires “Bedankt en merci” en “Ik vergeet u nooit” van Kat Steppe.

9. Vertalingen voor liedjes in animatiefilms gemaakt: ‘Ik ben hier’, de titelsong van ‘Treasure Planet’ (Disney;  gezongen door Joost Zweegers); alle songs in de Vlaamse versie van ‘Snow white: the Fucking Sequel’ (van Picha, gezongen door Stany Crets en Maaike Cafmeyer; verschenen in januari 2007).

10. Als gastgitarist van Soulwax in 1995 op het grote Sint-Jacobs-podium van de Gentse Feesten gestaan, gekleed in een verpleegstersuniform (gelukkig bestond YouTube toen nog niet).

11. De single ‘Shake it’ van Golden Green geproduceerd.

12. Samen met regisseur Eddie Gregoor en ons jeugdidool Urbanus de Nederlandstalige versie van ‘March of the pinguins’ gemaakt.

13. Voor het cultureel evenementenbureau Vegas lezingen gegeven over blues, onder de titel ‘Frank heeft de blues’.

14. Voor Theater Luxemburg (Antwerpen) de kinderliedjes van Woody Guthrie vertaald en bewerkt. Jan De Smet en Arne Van Dongen speelden het liedjesprogramma ‘Woody’ (voor 4- tot 8-jarigen) ontelbare keren, eerst voor Luxemburg, daarna in eigen beheer. Jan De Smet en uitgeverij Lannoo gaven de bijbehorende  cd-met-boekje “Steek je vinger in de lucht” uit (met tekeningen van Tom Hautekiet).

HOOFDSTUK 2

Wordt aangevuld ! Ooit !

Andere varia