Allerlei Diverse Varia

MONEYMAX: Analog beats for general use

In 1996 stuurden Michel De Coster, Dirk Jans en Frank Vander linden onder de naam Moneymax (en zonder hun Mens-identiteit kenbaar te maken) de grotendeels instrumentale elektro-single “Your satisfaction” naar Studio Brussel. De plaat werd opgepikt door Krapuul de Lux, één week later gebombardeerd tot Keinijg-tip en bleef lang (en niet gelinkt aan De Mens) in de playlists staan.

Later volgde de full-CD “Analog beats for general use” en belandde “Your satisfaction” op de compilatie Keinijg 4 en andere electro-compilaties (tot in Canada toe !).
De full-cd “Analog beats for general use” (met de lelijkste cd-hoes aller tijden) is niet meer in de handel verkrijgbaar. Voor de groepsleden was het een onderhoudend experiment, en kenners omschrijven de plaat als “superieure electronica om dansend de afwas bij te doen”. Ooit, zeggen de drie betrokkenen, komt er een vervolg op dit verhaal. Maar dat zei het monster van Loch Ness ook al. Kortom: als de drukke Mens-bezigheden het toelaten komt er misschien, eventueel, onder bepaalde voorwaarden, vermoedelijk, nog ooit een nieuwe Moneymax-CD uit. Of niet.

De single Your satisfaction is ook terug te vinden op Keineig volume 4 van Studio Brussel & op ‘T gaat vooruit ’97, ook van Studio Brussel.

Andere varia