Nieuws

25 jaar De Mens – 24 uur De Mens

Getallen !

Najaar 2017 bestaat De Mens 25 jaar. Dat wordt gevierd met een uniek jubileumconcert op 24 november in Het Depot in Leuven. Tickets daarvoor koop je hier:  http://bit.ly/2vIQoNU (Noot: dit concert is inmiddels uitverkocht. Tickets voor een tweede concert, op 25 november, vind je hier: https://apps.ticketmatic.com/widgets/hetdepot/addtickets?event=576057234251#/addtickets) (Noot: ook dit concert is inmiddels uitverkocht).

Het belooft een stormloop te worden, want De Mens is geliefder dan ooit. Nadat Frank Vander linden, Michel De Coster, Dirk Jans en David Poltrock in 2015 “Nooit genoeg” uitbrachten, volgens velen het beste album uit hun carrière, speelden ze talrijke, altijd enthousiast onthaalde concerten.

25 jaar De Mens in Het Depot wordt iets bijzonders: een avond met 25 songs uit alle hoofdstukken van hun rijkgevuld songboek, aangevuld met beelden uit het verleden en verhalen van een band die al die jaren relevant en springlevend is gebleven.

Alsof dat laatste nog bewezen moest worden, maakte het viertal deze maand op 24 uur tijd een nieuw album. Een sportief maar ook artistiek waagstuk, een uitdaging die alleen tot een goed einde kon gebracht worden door een groep die moeiteloos en vreugdevol samenspeelt, al talloze jaren, met de bezieling van beginners.

Het resultaat: 10 nieuwe songs, van “Dwaze gedachten” (1’39’’) tot “Onmondig” (6’41”). De single “Vier akkoorden”, die vandaag verschijnt, gaat vooraf aan het album dat vanaf 22 september beschikbaar is.

“24 uur” en 25 jaar De Mens in Het Depot worden de hoogtepunten van een wonderjaar van De Mens — want in mei 2017 was daar al het bejubelde live-album “De Mens Live & Akoestisch In De Club”. Zuinig zijn ligt niet in de aard van de makers van “Dit is mijn huis”, “Jeroen Brouwers (schrijft een boek)”, “Irene”, “Nederland”, “Lachen en mooi zijn”, “En in Gent”, “Sheryl Crow I need you so”, “Maandag”, “Kamer in Amsterdam”, “Ergens onderweg”, “Zonder verlangen”, “Nooit genoeg”, “Alsof we belangrijk zijn” enz. enz.).

Eén reactie

 1. Dit berichtje om jullie een ervaring van een “oude Belg” mee te geven. Ik stelde laatst vast dat jullie muziek uitermate geschikt is om al fietsend de Mont Ventoux te beklimmen (van andere bergen weet ik het -nog- niet….)
  Kort: ik ben 61, kreeg in mei ll. een knieprothese, en vond dat ik die een maand geleden maar eens moest testen. Door Mont Ventoux te beklimmen. Met De Mens op de iPhone. Luid. Zonder oortjes..iedereen mocht dit horen (leest Sabam ook hier mee?).
  In ieder geval: de beklimming ging fantastisch, mede door jullie ondersteuning. Beeld je in: stampen op de pedalen op het ritme: nooit genoeg, altijd meer, beter dan de laatste keer, met……. Dan voel je geen pijn, en denk je niet aan hoe je bent of hoe steil het nog is..
  Dat wou ik even kwijt.
  Keep on rocking, met vier akkoorden of meer.

  See you

Comments are closed.

Website sinds 1998 door Frederik Vincx – Foto's door Axel De Coster (Kamerad)